GÜNCEL

CHP'li Özgür Özel: Biz CHP olarak HDP'ye oy veren seçmenlerden partimiz için oy talep edeceğiz

Tarih
08 Eylül 2022
İzlenme
483 Kişi
CHP'li Özgür Özel: Biz CHP olarak HDP'ye oy veren seçmenlerden partimiz için oy talep edeceğiz


CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin'in başlattığı, 'HDP'ye bakanlık verilebilir' tartışmasına Özgür Özel de dahil oldu. Özel, "Bizden farklı bir ittifaktalar. Onların da bir seçim iddiaları var. Aldıkları oya göre yönetime gelme, yönetimde bulunma iddiaları vardır. Buna karar verecek olan seçmendir." dedi.

Özel, sözlerine HDP'ye kucak açarak devam etti:

HDP'ye oy veren seçmeni ikinci sınıf seçmen olarak görüp, 'Onlar oy veremez, oy verseler de bakan seçemezler' iddiasını dayatmak doğrudan Türkiye'nin iç huzuruna vurulmuş bir darbedir. Biz CHP olarak HDP'ye oy veren seçmenlerden oy talep edeceğiz.

NE OLMUŞTU?

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, bir televizyon kanalında katıldığı programda, 'HDP'ye elbette bakanlık verilebilir.' dedi. Tekin'in sözleri deyim yerindeyse barut dolu fıçıya kibrit çaktı. İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, CHP'li Tekin'e çok sert çıktı, "İYİ Parti'nin hassasiyetlerine, Genel Başkanımızın "Terör örgütünün gölgesinin bile düştüğü yerde olmayız." beyanına, asgari ittifak hukukuna ve nezaketine rağmen,
kime sordunuz da kime neyi veriyorsunuz? Bu gibi açıklamalar doğru değil ve biz böyle bir şeye asla razı olmayız. Bu gibi talihsiz beyanatlar sebebiyle bir daha, açıkça şerh edelim ki: Pkk'ya terör örgütü diyemeyen ve terörle bağını kopartamayan Hdp ile asla yol yürümeyiz. İttifak hukukuna riayet ve karşılıklı saygı için bizim ilkelerimiz ve kırmızı çizgilerimiz dosdoğru anlaşılmalıdır." ifadeleri ile tepki gösterdi.

Tekin de altta kalmayarak Ağıralioğlu'na, 'Bana kimse had bildiremez' diyarek karşılık verdi ve düşüncelerinin arkasında olduğunu söyledi.

 

(Sabah)

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

DİĞER MAKALELER