SİYASET

CHP'li İnce'den ABD'ye tıbbi yardım yorumu: Benim Sabancı ailesine yardım etmem gibi bir şey

Tarih
04 Mayıs 2020
İzlenme
852 Kişi
CHP'li İnce'den ABD'ye tıbbi yardım yorumu: Benim Sabancı ailesine yardım etmem gibi bir şey

Türkiye'nin ABD'ye gönderdiği koronavirüs yardım paketleriyle ilgili değerlendirmede bulunan CHP'nin eski cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, "Benim Sabancı ailesine yardım etmem nasıl bir şey ise Türkiye'nin Amerika'ya yardım etmesi de böyle bir şey" ifadesini kullandı.

TV100'de Ahu Özyurt'un konuğu olan eski CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Türkiye'nin yurt dışına gönderdiği sağlık yardımlarıyla ilgili değerlendirmede bulundu.

Son dakika | Türkiye'nin ABD'ye yardımları: İkinci tıbbi yardım ...İnce, "Amerika'ya yardım ediyoruz, İngiltere'ye yardım ediyoruz. Amerika 2 milyon dolar ayırmış vatandaşına, sen vatandaşına yardım edemiyorsun. Maske al, Amerika'ya gönder aranı düzelt. Bunlar kahvehane diplomasisi. Amerika'ya sevap için mi, swap için mi maske gönderdik? Biz, hiç vaka olmayan ülkelere maske gönderdik. Benim Sabancı ailesine yardım etmem nasıl bir şey ise Türkiye'nin Amerika'ya yardım etmesi de böyle bir şey" dedi.

'Maske dağıtmasını beceremediler'

Türkiye'nin sokağa çıkma yasağı kararını geç aldığını belirten İnce, "Türkiye'de sağlıkçılarımız üstün başarı gösterdiler ama kamu yönetimi anlamında ciddi eksikliklerimiz var. 3 haftada sokağa çıkma yasağını düzenleyebildiler. Maske dağıtmasını beceremediler. 'Vatandaşa 2 milyon maske dağıttık' diyor. 20 ve 65 yaş arası vatandaşları çıkardığımız zaman 50 milyon vatandaş kalıyor geriye" diye konuştu.

İnce, açıklamalarının devamında şunları söyledi:

Muharrem İnce: Maskeyi dağıtamadınız, 5 kere karar değiştirdiniz ...Amerika'ya yardım göndermemizin zararı olmaz ama kendi vatandaşına göndermeden bunu yaparsanız ben anlayamam bunu. Kendi vatandaşına verirsin, sonra gönderirsin bunu anlarım. Amerika her vatandaşına çek verdi. Türkiye'de önce 100 milyar dendi sonra rakam değişti. Mesela 5 bin liranın altında geliri olan vatandaşlara faizli kredi verdiler. En düşük emekli aylığını bin 500 lira yaptılar. Bir de bin lira dağıttılar.

Kuaförler, seyyar satıcılar, lokantacılar ne olacak? Bu insanların halini kimse sormuyor. Bu insanlar varken İngiltere’ye yardım etmek reklam kokan harekettir.

İşten çıkarmak yasak ama ücretsiz izne çıkarmak serbest. Resmi rakamlara göre 4.3 milyon insan işsiz. Bu krizden sonra sayısı 9 milyon oldu. Bunu hepimiz biliyoruz. (Sputnik)

 


YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

  • YORUMLAR
  • 08'Lİ

    05 Mayıs 2020
    3 0
    Sen git güpe gündüz ramazanda bodrumda viskini iç. Ancak beyizleri kandırırsın. 93 ülke ımf ye dilenmiş türkiye öz kaynakları ile en az ölümle bunu atlattı. 2001 de salgınmı vardıki ımf ye dilendiniz.. Ama şu söylediklerine inanacak sazan çoktur.
  • HACİ

    04 Mayıs 2020
    3 0
    BU CHP LİLERİN EŞİ BENZERİ YOK.
DİĞER MAKALELER