SİYASET

CHP'li Bekaroğlu’ndan İçişleri Bakanı Soylu’ya: Allah belanı versin

Tarih
21 Şubat 2019
İzlenme
1294 Kişi
CHP'li Bekaroğlu’ndan İçişleri Bakanı Soylu’ya: Allah belanı versin

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Gazete Duvar'da yer alan habere göre, polisin Fetöcü kızı gözaltına almasını, “Telaşın getirdiği yanlış hareket” olarak yorumlayan ve bunun basına servis edilmesini emniyet teşkilatını yıpratmaya yönelik olduğunu söyleyen AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin’e de tepki gösteren Bekaroğlu, “Tacizci polise sahip çıkıyor. Onun polisi, sanki bizim polisimiz değil. İktidarlarını kurtarmaya çalışıyor aslında, ayağının altından kayıp giden iktidarını kurtarmaya” diye konuştu.

bekaroğlu ile ilgili görsel sonucuBekaroğlu, aynı olaya ilişkin yaptığı değerlendirmede Merve Demirel’i, “Babası FETÖ’den ihraç, kardeşi DHKP-C’li proje kadın” diye niteleyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya ise, “Allah belanı versin” diye seslendi.

Daha önce Soylu’ya dönük benzer bir ifade kullandığı için hakkında dokunulmazlığının kaldırılması için fezleke düzenlendiğini hatırlatan Bekaroğlu, “Allah belanı versin diyorum. Tekrar mahkemeye versin” dedi.

Ne olmuştu?

16 Şubat günü, Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) ve Halkın Hukuk Bürosu (HHB) üyesi tutuklu avukatlar için Ankara Kızılay’da, Sakarya Caddesi’nde eylem yapan TAYAD’lı ailelere destek olan Merve Demirel, polis tarafından gözaltına alınmıştı.

Konuyu TBMM gündemine taşıyan HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu ve CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, polis hakkında soruşturma başlatılıp başlatılmadığını sormuştu. Demirel, daha sonra polis hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

merve demirel fetö ile ilgili görsel sonucuAnkara Emniyet Müdürlüğü ise tepkilerin ardından bugün yaptığı açıklamada, “M.D. isimli şahsın zaman zaman Ankara'ya gelerek eylem ve etkinliklere katıldığı” iddia edildi ve “gözaltına alınan M.D.'nin babası E.D'nin Çorum ilinde öğretmenlik yaparken FETÖ/PDY terör örgütü içerisindeki faaliyetlerinden dolayı (Aktif Eğitim Sen üyesi olduğu) 2016 yılının ağustos ayında ihraç edildiği” belirtildi.

Açıklamada  "Bahse konu eylemde şahıslara dağılmaları hususunda gerekli yasal uyarılar yapılmış olup şahısların eylemlerine devam etmeleri üzerine, yakalama işlemi sırasında direnmeye devam ettikleri, M.D. isimli bayanın gözaltı aracına alınması esnasında direnmesi sonucu basına yansıyan görüntülerin ortaya çıkmasına neden olmuştur” ifadesi kullanıldı.


YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

  • YORUMLAR
  • Gurkan

    22 Şubat 2019
    0 0
    Ne yapacak bu insanlar. Toplum tarafından olmasada devlet tarafından dislandilar. Öğretmenleri polisi askeri suçlunun cezasını ver harikaları niye surunduruyorsun. Bu insanların çocukları bu devleti nasil sevecek şimdi. Bu durumda olan insanlar var .insan kazanmaktan cok kaybetmeye yönelik siyaset bizi bitirdi
  • hursit dilaver

    22 Şubat 2019
    2 0
    rahmetli şeyh sait efendi şehit edilirken dediği bir laf vardı. BOYNUZLU KEÇİNİN AHINI BOYNUZSUZDAN ALIYORSUNUZ diye. karşısındakiler de pişmiş kelle gibi sırttılardı.Ayrıca dönme cavit de ayet okumuştu asılırken. neyse..EYYY TAYATÇILAR. 1990LARDAKİ HÜKÜMETLERE SORAMADIĞINIZ KAYIPLARI BU SAFTİRİK AKPLİLERE Mİ SORUYORSUNUZ.size akıl verenlere sorun. bu işte onların parmagı var mı..yani kayıplarınızdan veya öldürülenlerden.bu kadar saftrik mi oldunuz da, efendileriniz suçu AKPye yıkmak ister.
  • hursit dilaver

    22 Şubat 2019
    2 0
    BU FETÖCÜ KIZININ ÜSTÜNDEKİ parka bana 970li yılları hatırlattı. ulan ne günlerdi be. roosvelt çizme, amerikan askeri parkası ve ABDye GO HOME demenin moda günleri..beni de ulustaki müh. mim. okuluna giderken stenli ve tomsonlular yakaladı da 4 saat burnuma tutup beklettilerdi. niye..boy pos,bıyık deniz gezmişe benziyorsun diye.....el hak benziyorumdur da yani..hakkaten kızın üstündeki parka zaten TAYAT eylemi için giyilmiş sanki.
  • hursit dilaver

    22 Şubat 2019
    0 0
    bu işi gıdıklıyanlara bakın HDP takımı.. bu arada bir DHKPCliden de söz edildi.kardeşi mi ne. neyse. demem şu. bu aslan parçaları bu kadını korumaya aldılar da. BE KARDEŞİM, 1 HAFTA OLDU OLMADI, BİR İDAM MAHKUMU İLTİCA İÇİN GELDİ AMA MISIRA TERS KELEPÇE İLE GÖNDERİLDİ.SİZE YAKIŞAN BUNU SORMAKTIR. ama tabi islamcı,ihvancı birinin asılması bunları mutlu eder.BU BUNLARIN SİSİYE DE SELAMIDIR TABİ.
  • hursit dilaver

    22 Şubat 2019
    1 0
    yanındaki aslan parçalarına bakarsanız, kızımızın yüzündeki mutluluk mu, kin mi artık ne diyeceğim bilemedim.TR705 de çok mutlu. PANDİSPANYAYA SELAMDIR BU.. bak senin erlerinin yanındayız diyor sanki. ne bilelim. BENCE O KADINA TACİZ YOK: ARABAYA GİRMEMEK İÇİİN DİRENİYOR, ONLAR DA ELLERİNDEN KOLLARINDAN BACAKLARINDAN ya da belkinden ya da poposundan İTİYOR.O KADAR KİŞİ ARASINDA TACİZ OLUR MU BE..varsa da feto tayfasındandır.
  • KULO

    22 Şubat 2019
    1 0
    Bil mukabele şekerim,bilmukabele... Şirretin, şer için hakka, haklıya bedduası, ancak sevap katlatır. bu zındıkların hoşuna gitmeyen ve lanet etmesine sebep olan bir amel varsa büyük olasılık hayırlı bir iştir. sadece onların menfaatine uymaz; çemkirmeleri, ulumaları ve bilumum hırlamaları bundandır.
DİĞER MAKALELER