SİYASET

CHP'li başkan 'dindar nesil istemiyoruz' dedi, parti karıştı!

Tarih
01 Şubat 2020
İzlenme
1304 Kişi
CHP'li başkan 'dindar nesil istemiyoruz' dedi, parti karıştı!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İnegöl İlçe Başkanlığı’nda, dün akşam ‘Gençlik Kolları Başkan Adayı Tanıtımı’ toplantısı yapıldı. Toplantıya, CHP İnegöl İlçe Başkanı Kemal Torun ile CHP İlçe Gençlik Kolları Başkan Adayı Okan Göktaş ve parti üyeleri katıldı. Aday tanıtımının yapılmasının ardından skandal ifadeler kullanan Kemal Torun, "Dindar nesiller istemiyoruz" dedi.

Klasik CHP kafası: Dindar düşmanı

Kemal Torun chp ile ilgili görsel sonucuCHP İlçe Başkanı Kemal Torun, "Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu ülkenin çağdaş, laik, aydınlık, eşitlikçi ve özgürlükçü bir ülke olmasını; sizlerin de bizden devir alacağınız bayrağı daha ileriye taşımanızı özlemliyoruz ve bu doğrultuda çalışıyoruz. Biz birilerinin söylediği gibi kindar ve dindar nesiller istemiyoruz. Bunu Atatürk’ün bize göstermiş olduğu ilkeler doğrultusunda fikri hür, vicdanı hür tam bağımsız Türkiye savunucusu ve özlemcisi olan gençlerimizle bu ülkeyi yarınlara taşıyacağımıza inanıyoruz. Umudumuzda haklıyız ve bunu başaracak gençlerimiz olduğunu görüyoruz. Bu bizi oldukça gururlandırıyor." diye konuştu.

CHP'liler tepki gösterdi

Kemal Torun'un bu sözlerine CHP İlçe Gençlik Kolları Başkan Adayı Okan Göktaş ve CHP İnegöl eski Gençlik Kolları Başkanı Melis Birgül, tepki gösterdi. CHP'nin dindarlara oynadığı bu günlerde, Torun'un partinin gerçek kimliğini göstermesine sinirlenen ikili, Torun’u istifaya davet etti.

Göktaş, "Biz orada adaylık açıklamamızı yaptık. İsterdik ki halkımız bizim düşüncelerimizi dinlesin, bizim niyetimizi anlasın. Çünkü biz İnegöl’ü seviyoruz. İnegöl’ün derdiyle dertleniyoruz. Biz kendi projelerimizle gündem olmak isterdik ama bir siyasi iletişim kazası oldu. Başkan Torun’un ‘dindar nesil istemiyoruz’ söylemi bizim arkasında duracağımız bir söylem değil. Tabi biz burada niyet de okuyamayız. En kısa zamanda Başkan Torun’un kamuoyu vicdanını rahatlatmasını bekliyoruz. Bu kendisinin sorumluluğudur. CHP’nin bir siyasi kültürü var. Bu kültür ve politik çerçeveden biz çıkamayız. Siyasi edebimizi bozamayız neticede ilçe başkanımız. Torun, CHP için en iyi olanı düşünüp, yapacaktır. Sorumluluk Kemal Torun’a aittir." dedi.

Birgül de şunları söyledi:

"İnegöl’de Cumhuriyet Halk Partisi’nin hiçbir gençlik kolları üyesi, hiçbir yol arkadaşım CHP İnegöl İlçe Başkanı Kemal Torun’un söylemlerini asla desteklememektedir." dedi. (YeniAkit)


YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

  • YORUMLAR
  • BARIŞ

    02 Şubat 2020
    0 0
    DAYI BİR AYAĞIN ÇUKURDA
  • Kimse kim

    01 Şubat 2020
    2 0
    Kafa aynı kafa hiç değişmedi.
DİĞER MAKALELER