SİYASET

CHP Eskişehir il yönetimine kayyum atandı

Tarih
17 Eylül 2019
İzlenme
1078 Kişi
CHP Eskişehir il yönetimine kayyum atandı

Eskişehir 3. Sulh Hukuk Mahkemesi, partinin il yönetimine 45 günlük süreçte yapılacak olağanüstü kongreye kadar 3 kayyum atanmasına karar verdi.

CHP Eskişehir il yönetimine, 45 gün içinde olağanüstü kongreye gitmek üzere mahkeme kararıyla kayyum atandı.

Eskişehir 3. Sulh Hukuk Mahkemesi'nde partinin iki eski yöneticisinin açtığı davanın üçüncü duruşmasına, davacı eski CHP İl Başkanı Rabia Akman ile taraf avukatları katıldı. 

Davalı tarafın avukatı, parti tüzüğünün 24/6 maddesi gereğince seçime 6 ay kala atanan yönetim geçici olmadığından, olağan kongreye kadar devam etmesi gerektiğini söyledi. Avukat, il yönetimine kayyum atamasının gerçekleştirilmemesi gerektiğini savundu.

CHP Genel MerkeziDavacı taraf avukatı ise 2007'de İzmir 7. Sulh Hukuk Mahkemesi'nde CHP'nin İzmir Konak ilçe yönetimine kayyum atanmasını örnek gösterdi.

Mahkemenin hakimi, partinin 45 gün içinde gerçekleştirilecek olağanüstü kongresine kadar üç üyenin görevlendirilmesi talebini kabul ederek, il yönetimine Yahya Çelik, Şuayip Çapar ve Hikmet Bingül'den oluşan heyetin atanmasına karar verdi.

Eski CHP İl Başkanı Rabia Akman ve Butay Erdoğan, il yönetiminin hukuksuz bir biçimde görev başında olduğu iddiasıyla, kayyum atanması talebi ile mahkemeye başvurmuştu. (Sputnik)


YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

  • YORUMLAR
  • hursit dilaver

    17 Eylül 2019
    0 0
    (AŞAĞIDAKİ YORUMLARDAN SONRA OKUNMALI Kİ TESİRİ OLSUN) tabi gene bir başkası.. ALLAH VE AHLAKTAN BAHSETMEK YASAKTIR DİYEN BAKANIN SON 6 AYINDA yataktan kalkmasına imkan yokken, o acı ile evinin koridorlarıda kafasını duvara vura vura ALLAH ALLAH diyerek öldüğünü bilelim.bu burada tabi aşağıda da ATA elde beyzbol sopası ile BU GÜRUHU bekliyordu.
  • hursit dilaver

    17 Eylül 2019
    0 0
    ayrıca son muayenelerini yapan ve prostat kontrolu da yapan ekibin içinde bir doktorun bizim mahallede kardeşi oturuyordu. bunun da nasıl öldüğünü yazmama gerek yok.genelde menderese hainlik edenler asla rahat ölemediler. bazılarının son anlarında karşılarında menderesi görüp, korkudan titredikleri bilinir..
  • hursit dilaver

    17 Eylül 2019
    0 0
    aşağıdaki yoruma ek.RAHMETLİ MENDERESE HER RONTGEN İÇİN GELDİĞİNDE YA DA TAHLILLERDE AGIZA ALINMIYACAK HAKARETLER EDEN BİR DOKTOR DA BU ARADA MAKİNANIN CERYANINA KAPILIP, 75LERE KADAR KOMADA KALDI. SONRA ÖLDÜ.adı da ALP reel di .
  • hursit dilaver

    17 Eylül 2019
    0 0
    bügün menderesin idam yıldönümü bizim nesil bilir bunu reymen zibidileri karı kız peşindeler.ülke değil tabi. neyse.MENDERESİN ASILDIĞI AKŞAM OOH ASILDI İŞTE DİYE EVİNİN BAHÇESİNDE BÜYÜK BİT ŞÖLEN VEREN BİRİNİN KIZI 3-4 AY SONRA KAYBOLUVERMİŞTİ.KAYIP AYLA OLDU ADI.ama baba kızını yıllarca aradı, servetini harcadı, en son 2000lı bir yılda ankaranın rüzgarlı sokağının başında CHPnin ULUS gazetesinin oralarda pejmurde ve sefil bir durumda ölüsü bulundu.internete bakın KAYIP AYLA VAR MI..
  • hursit dilaver

    17 Eylül 2019
    0 0
    eh işte demek ki ufaktan ufaktan, yavaştan yavaştan CHPye de el atmaya başladık. sonu hayırlı olacak tabi. BU ÜLKENİN HUZURU İÇİN CHP KAPATILMALI DİYEN DP MEBUSUNA RAHMETLER OLSUN.
DİĞER MAKALELER