GÜNCEL

Çavuşoğlu’ndan Hakan Atilla açıklaması

Tarih
24 Temmuz 2019
İzlenme
186 Kişi
Çavuşoğlu’ndan Hakan Atilla açıklaması

Çavuşoğlu’nun konuşmasından satır başları şöyle:

"ABD’nin getirdiği öneriler bizi tatmin eder düzeyde değil. Adeta bir oyalama sürecine gitmek istedikleri izlenimini edindik. Münbiç’teki gibi ortak devriye gibi, askerler arasında bazı yeni fikirler var. Esas bu güvenli bölgenin derinliği, buraları kimin kontrol edeceği konusu ve buradaki PKK/YPG’lilerin tamamen çıkarılması konusu bizim için hassas olan konulardır. Bu üç konuda henüz bir mutabakat sağlamış değiliz. Ortak devriye nasıl olur, üs kurulacaksa nasıl olur, askerler bu teknik konuları görüşüyor. Arkadaşlarımız bu teklifleri kabul edemeyeceğimizi söylemişler. Önümüzdeki süreçte ABD’nin bizi tatmin eder önerileriyle ya da bizim önerilerimizle bir mutabakata varmak istiyoruz."

"2018 Haziran’da uzlaşılan Münbiç yol haritası 90 günde tamamlanacaktı fakat aradan 14 ay geçti, henüz Münbiç’te yol haritası uygulanmadı. 'Efendim saldırı gelmiyor' deniyor, yol haritasının amacı o değildi ki; YPG/PKK’nın Münbiç’ten tamamen çekilmesiydi."

“Bir an önce güvenli bölge konusunda bir mutabakata varmamız lazım, sabrımız kalmadı, aksi halde Türkiye olarak gereğini yapacağız.”

Çavuşoğlu, eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla’nınTürkiye’ye dönmesi ile ilgili olarak da şunları söyledi:

“Hakan Atilla, daha önce Türkiye’ye gelebilirdi, fakat bunun için temyiz davasından vazgeçmesi gerekiyordu. Bunu yapmak istemedi, yoksa kendisine yönelik suçlamaları kabul etmiş sayılacaktı. Doğru olanı yaptı. Zor şartlarda bile her zaman doğru olanı yaptı. Bu sürede ailesine de gereken her türlü desteği verdik, her zaman yanlarında olduk, başta Cumhurbaşkanımız liderliğinde. Halkbank davasının New York’ta bir an önce kapanması gerekiyor. Amerikan yönetiminden beklentimiz bu FETÖ motivli davaların kapanmasıdır.”

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

DİĞER MAKALELER