GÜNCEL

Birgün'ün algı operasyonu yine elinde patladı

Tarih
24 Ocak 2020
İzlenme
1232 Kişi
Birgün'ün algı operasyonu yine elinde patladı

Solun tetikçisi Birgün, 'Sembollerle gericilik' başlıklı haberinde Milli Eğitim Bakanlığı’nın rehber öğretmenlere dağıttığı kitap için algı oluşturdu. Kitapta, işine geldiği gibi fotoğraflar paylaşan gazetenin tezini çürütecek yeni fotoğraflar ortaya çıktı. Yaşanan olayın ardından Milli Eğitim Bakanlığından açıklama geldi.

Birgün gazetesi, 'Sembollerle gericilik' başlıklı haberinde 'Milli Eğitim Bakanlığı’nın rehber öğretmenlere dağıttığı kitap için seçilen resimler, “Bu kadarı da olmaz” dedirtti. Kitapta, çocuklara cinsel istismar ve şiddet uygulayan kadınlar başı açık, şefkat gösteren kadınlar ise türbanlı olarak resmedildi' ifadelerini kullanarak büyük bir skandala imza attı.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğretmenlere dağıtılan “Psikososyal Destek Programı Uygulayıcı Eğitimleri” kitabından birkaç görsel kırparak yanlış algı bilgiler veren Birgün'ün algısını haberimizde çürütüyoruz...

Varan 1- Kitapta yer alan bir fotoğrafta çocuklara ders veren kadının başının açık olduğu görülüyor.

 

Varan 2- Bir başka fotoğrafta başı açık anne ile sakalsız baba ve mutlu bir aile

 

Varan 3- Başı açık, şortlu bir anne, çocuğu ile hem eğleniyor, hem ona banyo yaptırıyor.

 

Varan 4- Tam "benim annem de başörtülü" diyenlerin doğrultusunda, yaşlı büyük anne, başını yarım kapatmış ve torununa kitap okuyor.

 

Varan 5- İçlerinde hiçbirisi başörtülü olmayan öğrenciler, hastalanıp iyileşen arkadaşlarına "hoşgeldin" diyorlar.

 

Varan 6- Şiddet gören çocuğu dinleyen, yardımcı olmaya çalışan başı açık, hatta mini etekli, kolsuz elbiseli öğretmen ve anne! Şiddet gören küçüğü dinleyen sakalsız baba...

 

'Algı oluşturarak yalan yanlış bilgilerle kamuoyu nasıl yanıltılır?' sorusunun cevabını Birgün'ün paylaştığı o kare ile veriyoruz. İşte varan 7:

 

Birgün'ün algı haberi sonrası Milli Eğitim Bakanlığı'dan açıklama geldi.

İşte MEB'in açıklaması:

Rehberlik öğretmenlerine hizmet içi eğitimler kapsamında sunulan eğitici eğitimi programı kitabında yer alan görsellerle ilgili medyaya yansıyan haberler hakkında aşağıdaki açıklamanın yapılmasına gerek duyulmuştur.

Hizmet içi eğitimler için 2017 yılında hazırlanan “Psikososyal Önleyici Destek Programı” kitabı söz konusu haberin manşet bölümünde iddia edildiği gibi öğrencilere yönelik değil, rehberlik öğretmenlerinin mesleki gelişimine kaynak olarak sunulmuştur.

Söz konusu haberde, kitapta yer alan 150'nin üzerindeki görsel içerisinden yalnızca 4 görsel bir araya getirilerek bütünü yansıtmayan maksatlı bir algı oluşturulmak istendiği görülmektedir.

Hazırlanan kitap içeriğinde söz konusu haberde iddia edildiği gibi bir algının oluşup oluşmadığının araştırılması için ön değerlendirme ve inceleme çalışmaları başlatılmıştır.

Kamuoyunun bilgisine saygıyla duyurulur. (YeniAkit)

 


YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

  • YORUMLAR
  • Mehmet

    24 Ocak 2020
    0 0
    Ulan Müslüman ülkesinde yaşadığımız saçmalığa bak. Gavur bir gazete başörtülü şefkatli örtüsüz şiddet uyguluyor diye yanlı haber veriyor Savunmamız da bak mini etekli şortlu örnekler de var Sonumuz hiç hayra alamet değil İte köpeğe kendimizi beğendirmeye çalışıyoruz Biz Müslümanların KİMLİK sorunu var
DİĞER MAKALELER