GÜNCEL

Bir televizyon kanalı daha kapanıyor!

Tarih
27 Kasım 2019
İzlenme
3553 Kişi
Bir televizyon kanalı daha kapanıyor!

Texs Medya bünyesinde yer alan, Türkiye'nin yeni televizyonu TYT Türk, ekonomik krize takıldı. Kanalda çalışan 80 isim kovuldu

Medyaradar'ın haberine göre Texs Medya bünyesinde yer alan, Türkiye'nin yeni televizyonu TYT Türk, ekonomik krize takıldı.

Geçtiğimiz günlerde ünlü iş insanı Cavit Çağlar, sahibi olduğu köklü medya kuruluşlarının kepengini kapatmıştı.

Henüz 5 Ağustos'ta yayına başlayan ve ünlü haber spikeri Türkan Varol ve Öykü Cengiz gibi isimlerin de yer aldığı televizyon, beklenen reklam seviyesine ulaşamayınca faaliyetlerini durdurma kararı aldı.

tyt türk ile ilgili görsel sonucuKötü haber, kanalın İstanbul Yenibosna'daki binasında bugün çalışanlara tebliğ edildi. 80'e yakın medya çalışanının işine son verildi. Canlı yayınlarını noktalayan kanalın bir süre banttan yayın yapacağı ifade edildi.

Satış seçeneği üzerinde duran TYT Türk patronlarının, frekans hakkı ve cihazları ile birlikte kanal için 5.5 milyon TL fiyat istediği belirtiliyor. Üç ay önce RTÜK'ten lisansını alan televizyonun 1.5 yıldır faaliyet yürüttüğü, bugüne kadar çalışanların maaş, sigorta ve giderleri için 10 milyon TL'ye yakın para harcadığı öne sürüldü.

tyt türk ile ilgili görsel sonucu

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

DİĞER MAKALELER