EKONOMİ

Binance'ın kurucusu kara para suçunu kabul etti! İstifa etti

Tarih
21 Kasım 2023
İzlenme
534 Kişi
Binance'ın kurucusu kara para suçunu kabul etti! İstifa etti

Dünyanın en popüler kripto para borsalarından Binance’in Kurucusu ve CEO’su Changpeng Zhao, ABD’nin kara para aklama ile ilgili suçlamalarını kabul etti. Bunun neticesinde 4.3 milyar dolarlık (123 milyar TL) cezayı ödemesi gerecek. Ayrıca kurucusu olduğu şirketindeki CEO görevinden de istifa edecek.

ABD’den gelen bilgilere göre Binance, ABD Adalet Bakanlığı tarafından sunulan 4.3 milyar dolarlık suçlamaları kabul etti.

Anlaşmanın bir parçası olarak Binance CEO’su Changpeng Zhao kara para aklama suçlamalarını kabul edecek ve liderlik görevini bırakacak.

Binance CEO'su Changpeng Zhao, istifa etmeyi kabul etti - Son DakikaAdalet Bakanlığı tarafından hazırlanan davaya göre Binance, 2018’den bu yana regüle edilmemiş bir borsa işletiyor ve kripto para işlemleri yoluyla kara para aklanmasına izin veriyor. Bu yılın başlarında ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Binance ve Zhao’yu kayıt olmadan faaliyet göstermekle suçladı.

4,3 milyar dolarlık anlaşma, ABD makamları tarafından bugüne kadar bir kripto para firmasına karşı yapılan en büyük yaptırım olacak. Anlaşma şartlarına göre CEO Zhao’nun Salı günü federal mahkemede suçunu kabul etmesi bekleniyor.

Yeni Binance CEO’su hakkındaki ayrıntılar ise henüz belirsizliğini koruyor. CZ’nin yerine geçecek kişi veya yeni rolüne ilişkin detayların Salı günkü duruşmadan sonra açıklanması bekleniyor.

Öte yandan Binance ve Adalet Bakanlığı bu anlaşmayla ilgili henüz resmi açıklamayı yapmış değil. Sonuçlandırılması halinde, dünyanın en büyük kripto borsalarından biri için büyük bir değişimi temsil edecek.

Binance'in Kurucusu Changpeng Zhao'nun İlham Olabilecek Zaman Yönetimi Anlayışı - Ekşi Şeyler 


YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

DİĞER MAKALELER