GÜNCEL

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'dan Ayasofya Camii'nde önemli açıklamalar .

Tarih
01 Ocak 2021
İzlenme
502 Kişi
Başkan Recep Tayyip Erdoğan'dan Ayasofya Camii'nde önemli açıklamalar .

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazı için Ayasofya Camii'ne geldi.

YENİ YILIN İLK CUMA NAMAZI AYASOFYA'DA

Ayasofya Camii'ne gelen Başkan Erdoğan, 2021'in ilk cuma namazını burada kıldı.

BAŞKAN ERDOĞAN'DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR


Başkan Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazı çıkışında açıklamalarda bulundu;

"2020 sadece bizim için değil tüm insanlık içn yoğun bir yıl oldu. Acılarla dolu bir yıl oldu. Dün itibarıyla ölü sayısı 1 milyon 819 bindi. Alınan tedbirler sayesinde 2021 düşüş yılı olacaktır diye düşünüyorum. Tedbirler ile aşılarda alınan bir mesafe var. Görüşmeler neticesinde 3 milyon aşı geldi. Serisi devam edecek. Hedefimiz Çin'den 50 milyon, Almanya'dan da bir o kadar aşı gelmesi söz konusu. Vatandaşlarımızın bir takvim çerçevesi içinde aşıya karşı olan tutarlılığı vaka sayılarını ve vefat sayılarını azaltacaktır. Bakanlığımız gerekli tedbirleri aldı. Ayrıca Almanya ile görüşmelerde ortak üretim meselesi de söz konusu. TÜBİTAK çalışmasını sürdürüyor. Olumlu gelişmeler var. Rusya ile de ortak çalışma var. Türkiye de kendi bünyesinde çalışıyor."

"Fakat bar, pavyon, balo şu bu vs... Dün boğazda bir yatta bu tür şeyler oldu. Bunlar bizi ciddi manada üzüyor, rahatsız ediyor. Afedersiniz bu yasakları zevkimiz keyfimiz için istemiyoruz. Bilim Kurulu tespitleriyle bu adımları atıyoruz."

"Aşı süreci için TÜBİTAK ile çalışmalar devam ediyor. Başka ilaçlar da tavsiye ediliyor. Süreç incelemelerle hızlandırılacak."

CHP'YE BAŞÖRTÜSÜ TEPKİSİ

CHP'li Sağlar'ın başörtüsünü hedef almasına tepki gösteren Başkan Erdoğan, "CHP zihniyetinin faşist anlayışının günümüze yansımasıdır" dedi.

Başkan Erdoğan sözlerine şöyle devam etti;

"Bay Kemal yanına 2 tane başörtülü alıp milleti kandırmaya çalışmasın. Bıraksın bunları. Değil 2 yanına 20 tane de başörtülü alsan artık senin ne olduğunu biliyoruz. Taciz var, tecavüz var hırsızlık var. CHP'nin nereden nereye geldiği ortada. En güzel cevabı 2023'te benim milletimin vereceğine eminim"

SÖZCÜ GAZETESİ CEVABI



Sözcü gazetesinin Ayasofya saldırısına tepki gösteren Başkan Erdoğan, "Ben Sözcü gazetesi okumuyorum. Kimse para verip almasın. Ayasofya 2020'nin taçlı yıldızıdır" dedi.


YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

DİĞER MAKALELER