GÜNCEL

Bakan Ali Yerlikaya'dan 'Kaymakam imamı dövdü' iddiasıyla ilgili flaş çıkış: Hatırlatmada bulunulmuş

Tarih
21 Ocak 2024
İzlenme
303 Kişi
Bakan Ali Yerlikaya'dan 'Kaymakam imamı dövdü' iddiasıyla ilgili flaş çıkış: Hatırlatmada bulunulmuş

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde Kaymakam Burak Akeller’in, cuma namazı için gittiği camide imam M.K.'yı mikrofonla darbettiği iddiasına ilişkin Valilik tarafından soruşturma başlatıldı.

Kaymakam Akeller, "Hutbede, bu hafta şehitlerimiz ile ilgili olarak rahmet duası vardı. Cami imamı bu kısmı okumadı, ben de hutbeden sonra kendisine yüksek sesle tepki gösterdim" dedi.

Kaymakam, hutbe okuma şeklini beğenmediği imamı mikrofonla darbetti: 'Sen terörist misin?'Konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Ali Yerklikaya, şunları söyledi:

Diyarbakır-Kulp Kaymakamımız Burak Akeller Cuma Hutbesi'nde “şehitlerimiz ile ilgili kısmı okumayan” cami imamına okuması için hatırlatmada bulunmuş ve Diyanet İşleri Başkanlığı’nın gönderdiği metnin tam okumasını sağlamıştır.

Yaşanan olay sonrası gündeme getirilen iddialarla ilgili Bakanlığımız tarafından konuyla ilgili inceleme başlatılmıştır.

İncelemenin sonucu beklenmeden kimi sosyal medya hesaplarınca yapılan yorum ve eleştiriler maksatlıdır. Konuyu yakından takip ediyoruz. (YeniAkit)


YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

DİĞER MAKALELER