GÜNCEL

Bağcılar Belediye Başkanı: 45 gün önce binayı tamamen boşalttırdık ve yıkımı için yasal sürenin dolmasını bekliyoruz

Tarih
15 Şubat 2023
İzlenme
572 Kişi
Bağcılar Belediye Başkanı: 45 gün önce binayı tamamen boşalttırdık ve yıkımı için yasal sürenin dolmasını bekliyoruz

Geçtiğimiz hafta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen iki deprem, 10 ilde on binlerce yapının yıkılmasına sebep oldu. Depremin 10. gününde enkazlardaki arama kurtarma çalışmaları sürerken İstanbul'da çekilen bir fotoğraf ise gündem oldu.

GÜNDEM YARATTI

İstanbul'da beklenen deprem olasılığına dair söylentiler artarken Bağcılar ilçesinde inşa edilen 3 katlı bir binanın üstüne 5 katlı bir başka apartmanın daha inşa edildiği hatta bu yapıya başka binaların kaynaştırıldığı görüldü. Sosyal medyadan binanın fotoğrafını paylaşan çok sayıda kullanıcı, bu binanın inşaatına nasıl izin verildiğine yönelik sorular yöneltti.

"BİNA BOŞALTILDI"

Konunun gündeme gelmesinin ardından Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, Gazeteci Kübra Par'a açıklamalarda bulundu.

Özdemir, "Söz konusu bina ile ilgili olarak yaklaşık 45 gün önce riskli yapı tespiti yaptırdık ve "riskli" raporu da çıktı. Binayı tamamen boşalttırdık ve yıkımı için yasal sürenin dolmasını bekliyoruz. Az kaldı... Ayrıca meselenin ilçemiz ve özellikle İstanbul adına birkaç binaya indirgenemeyeceğini iyi bilen ve yüksek lisansını da deprem üzerine yapmış olan bir inşaat mühendisi olan bir belediye başkanı olarak göreve geldiğim 10 aylık süre içinde ilçemizin yapısal dönüşümü adına önemli çalışmalar yapıyoruz. Bunları da ilerleyen aylarda nihayete erdirip kamuoyuyla paylaşacağız." dedi.

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

DİĞER MAKALELER