GÜNCEL

Azgın azınlık fabrika ayarlarına döndü! Laiklik sakızını yeniden çiğnemeye başladılar

Tarih
08 Temmuz 2019
İzlenme
294 Kişi
Azgın azınlık fabrika ayarlarına döndü! Laiklik sakızını yeniden çiğnemeye başladılar

23 Haziran seçimlerinin ardından İslam karşıtı söylemlerine geri dönen CHP zihniyeti, Müslümanlara baskı aracı olarak kullandıkları laiklik kavramına yeniden sarıldılar. Başörtülülere hakaret eden, namaza laf eden İslam karşıtı güruhun temsilcilerinden Cumhuryet paçavrasının yazarı Enver Aysever, kaleme aldığı makalesinde İslam düşmanlığını bir kez daha gözler önüne serdi. 

Gezi için “toplumsal direniş” dedi 

Dış destekli Gezi kalkışmasını “toplumsal direniş” adıyla meşrulaştıran Aysever, “Gezi dahil tüm toplumsal direnişlerin altında laikliğin örselenmesi vardır.” diyerek isyan destekçiliğine soyundu.  

“Müftülerin nikah kıyması laikliğe aykırıdır” 

İslam dininin gereği olan nikah faaliyetini Kur'an ile ilişkilendirerek Allah’ın rızasına ulaşmayı hedefleyen ailelerin tercihi ve isteği sonucu Ağrı Belediyesi’nin başlattığı “Hem resmi hem dinî nikah” uygulamasını da eleştiren Aysever, “Yalnız aynı dönemde gözden kaçtı sanırım, müftüler de nikâh kıymaya başladı. Açıkça medeni hukuka, laikliğe aykırı bu durumu bir güzel herkes içine sindirdi!” dedi. Ailelerin isteği üzerine dini ve resmi nikahın bir arada kıyıldığı uygulama halktan olumlu tepki almıştı. 



“Diyanet nefret söylemiyle fetva veriyor” 

Geçtiğimiz günlerde Barış Yarkadaş“Türban dinin siyasal bir sembolüdür. Türbanlıdan hakim olmaz.” demişti. Aynı semi-faşist dürtülerle hareket eden Aysever de, “Diyanet’in başı her gün nefret söylemiyle fetva veriyorsa, hâkimler dini simgelerle kürsüye çıkıyorsa, hangi ülkede iktidara gelmiş olacaksınız?” diyerek, aile ve toplum dinamiklerini yok etmek için Türkiye’de yaygınlaştırılmaya çalışılan eşcinsel sapkınlığına karşı Diyanet İşleri Başkanlığı’nın paylaşmış olduğu düşünceleri nefret söylemiymiş gibi aktardı. İbne destekçisi Aysever, başörtüsü için “dini simge” ifadelerini kullanarak, Yarkadaş gibi hakimlerin tesettürlü olamayacağını savundu.

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

  • YORUMLAR
  • mehmet

    08 Temmuz 2019
    0 0
    ulan lait "Avrupada kilisede papaz nikah kıyıyor laikliğe aykırı değil de ülkemizde imam nikahı mı laikliğe aykırı" diyecek babayiğit bir siyasetçi çıkmadıkça birileri bunlara hoşt demedikçe bu kuduz köpekler havlamaya devam edecek
DİĞER MAKALELER