GÜNCEL

AYM üyesi Engin Yıldırım'dan paylaşımına ilişkin yeni açıklama

Tarih
14 Ekim 2020
İzlenme
429 Kişi
AYM üyesi Engin Yıldırım'dan paylaşımına ilişkin yeni açıklama

Anayasa Mahkemesi üyesi Engin Yıldırım, Twitter'dan dün akşam yaptığı paylaşım ile ilgili tepkilerin devam etmesinin ardından üçüncü kez açıklama yaptı.

AYM'nin olağanüstü toplantısından önce yazılı açıklama yapan Yıldırım, şunları kaydetti:

"Dün gece paylaştığım mesajda maksadını aşan ifadeler kullanmış olmaktan dolayı üzüntü duymaktayım. Kasıtlı olarak hukuk veya demokrasi dışı bir olguya atıf yapmam söz konusu değildir. Hukuk ve demokrasi karşıtı her türlü girişimin karşısında olduğum izahtan varestedir. Mesai sonrası Anayasa Mahkemesi bahçesinde yaptığım yürüyüşün ardından çektiğim fotoğrafı hukuk dışı herhangi bir imada bulunmaksızın paylaştım. Kasıtlı olarak demokrasi ve hukuk dışı hiçbir imada bulunmayacağım şahsımı tanıyan herkesçe malumdur. Ancak insani bir yanılgı ile yanlış yorumlanmaya müsait şekilde paylaştığım mesaj dolayısıyla kamuoyundan özür diliyorum."

AYM üyesi Engin Yıldırım kimdir? 'Işıklar yanıyor' paylaşımı olay oldu - Internet HaberNe olmuştu?

Tartışma, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nin, AYM'nin Enis Berberoğlu kararına karşın, "yeniden yargılanmasına gerek olmadığı" yönünde bir karar vermesiyle başladı.

AYM üyesi Engin Yıldırım, akşam saatlerinde AYM'nin fotoğrafına ek olarak "Işıklar yanıyor" mesajını paylaştı.

Yaptığı paylaşımın "darbe iması" içerdiği yönünde gelen tepkiler sonrası Yıldırım, "Hukukun ışığını kastettim, başka ışıkları değil" diyerek başka bir açıklama paylaştı.

İçişleri Bakanlığı bu tweet'e cevaben, Bakanlık binasının fotoğraflarını "Işıklarımız hiç sönmüyor" mesajı ile paylaşırken, AKP Sözcüsü Çelik söz konusu paylaşım ile ilgili olarak, "Darbeci zihniyetin kurumlarımızda olmasına tahammül edemeyiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan da "Bireysel tweet olarak değerlendirmek mümkün olmaz" açıklaması geldi. (BBC)


YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

  • YORUMLAR
  • Vatan Daş

    17 Ekim 2020
    0 0
    kimin ışığını veya neyin ışığını kastetdiysen kastetdin sen bizim ışıklarımızı yakamazsın artık bırak git lütfen ülkeni biraz menfatinden fazla seviyorsan bırak çünkü bu milletin hassasiyetini bilmiyorsan veya unutuyorsan yarın kendinide unutursun saygılar
DİĞER MAKALELER