GÜNCEL

Arnavut gazeteci, 'bize yaptığınız yatırımlardan çıkarınız ne?' diye sordu. Başkan Erdoğan: Biz kardeşiz

Tarih
17 Ocak 2022
İzlenme
5337 Kişi
Arnavut gazeteci, 'bize yaptığınız yatırımlardan çıkarınız ne?' diye sordu. Başkan Erdoğan: Biz kardeşiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Arnavutluk Başbakanı Edi Rama ile anlaşmaların imza töreninin ardından ortak basın toplantısında konuştu.

Konuşmasında kardeş ve dost ülke Arnavutluk'a yapılan deprem konutları ve ikili ilişkilere değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

ARNAVUT GAZETECİ: YATIRIMLARDAN KAZANCINIZ NE

Söz alan Arnavut bir gazeteci, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "Arnavutluk'a vermiş olduğunuz destek hiçbir ülkenin verdiği destekle kıyaslanamaz. Acaba AB, sizin Arnavutluk'a vermiş olduğunuz ilgiden dolayı endişelenmeli midir? Acaba siz bunca yatırımlar sayesinde bir kazancınız olur mu?" diye sordu.

ERDOĞAN: BİZİM İLİŞKİMİZ KARDEŞLİK HUKUKUNA DAYALI

Gazetecinin sorusunu yanıtlayan Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

"Öyle bir soru sordun ki? Bizi ters köşe yapmak istiyorsun galiba, ama biz ters köşe olmayacağız. Ve kardeşlik hukuku farklıdır, kardeşlik hukuku içerisinde öyle destekler olur ki, bu destekler kardeşliğinizin gereği olur. Ama bir de öyle bir ikili ilişki olur ki o da borçlar hukukuna dayalı olur. Şu anda bizim bu deprem felaketinde yaşanan olay, borçlar hukukuna dayalı değil, kardeşlik hukukuna dayalıdır.

"KARDEŞİZ, BUNUN SORGULANMASI YAPILMAZ, OKEY?"

Buralarda herhangi bir şeyi aramanın anlamı yok. Zira kardeşiz. Ne zaman nerede ne olacak bunun sorgulanması yapılmaz. Okey?

"KARDEŞ ÜLKE ARNAVUTLUK'TAKİ FETÖ YAPILANMASI BİZİ DERİNDEN ÜZÜYOR"

Arnavutluk'taki FETÖ yapılanmasına dikkat çeken Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

"Görüşmelerimizde FETÖ terör örgütü ile mücadelemizi de değerlendirdik. Bu örgüt 15 Temmuz 2016 yılında bir darbe girişiminde bulundu. 251 vatandaşımız şehit oldu. Arnavutluk'ta FETÖ'nün hala faaliyet alanı bulabilmesi, evlatlarını şehit veren ailelerimizi derinden yaralamaktadır. Önümüzdeki dönemde Arnavutluk'taki FETÖ yapılanmasına karşı daha somut, kararlı, hızlı adımlar atılması samimi beklentimizdir. Elinde masumların kanı olan bu yapının sadece Türkiye'ye değil varlık gösterdiği her ülkeye büyük bir tehdit oluşturduğu aşikardır."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmalarından satır başları;

"Gerek Arnavutluk gerekse Türkiye için anlaşmaların hayırlı olmasını diliyorum. "Gerçek dost çağırılmadan koşandır" inancıyla deprem haberini alır almaz Arnavutluk için harekete geçtik. Türk yardım ekipleri, yaraların süratle sarılması, sıkıntıların hafifletilmesi amacıyla çok yoğun gayret sarf ettiler. Söz verdiğimiz gibi deprem konutlarının teslimini gerçekleştirdik.

"1 MİLYAR DOLARLIK TİCARET HACMİNİ HEDEFLİYORUZ"

İkili ilişkilerimizi her alanda geliştirmeyi düşünüyoruz. 1 milyar dolarlık ticaret hacmini hedefliyoruz. Yatırımlarımızın toplam miktarı 3.5 milyar dolardır. 15 bin kişiye istihdam sağlıyoruz. Biz bu rakamları yeterli bulmuyoruz. Bu sayı daha da artacaktır.

Balkanların barışı, huzuru için üzerimize düşeni nasıl yaptıysak, bundan sonra da aynı şekilde barış ve huzurun teminatı için garantör ülkelerden biriyiz."

 

(Ensonhaber)

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

DİĞER MAKALELER