GÜNCEL

Apple'dan Türkiye açıklaması

Tarih
30 Ocak 2019
İzlenme
2504 Kişi
Apple'dan Türkiye açıklaması

Apple CEO'su Tim Cook, Reuters'a yaptığı açıklamalarda 2019 yılında Türkiye'deki iPhone fiyatlarında indirime gidileceğini belirtti.

Apple’ın CEO’su Tim Cook bazı ülkelerde yabancı ülke para biriminin değer kaybına göre fiyatlarını ayarlayacaklarını söyledi. Cook, “iPhone fiyatlarını yerel düzeyde daha tüketilebilir bir hale sokmaya karar verdik” açıklamasında bulundu.

Apple'dan Türkiye açıklaması: İndirim yapacağız

Satışlar 700 milyon dolar düştü

Cook, Türkiye’de yaşanan ekonomik gelişmelere de değinerek Türk ekonomisinde kur dalgalanmalarının yaşandığını ve Apple’ın satışlarının Türkiye’de 2018’de bir önceki yıla göre 700 milyon dolar daha düşük olduğunu söyledi. Cook aynı zamanda Brezilya, Hindistan ve Rusya’da da yerel para birimlerinden doğan sıkıntılar olduğunu belirtti.

Düşüş konusunda tam tarih vermedi

Kur krizi yaşayan ülkelerde fiyatları ne zaman düşüreceğini açıklamadı. Apple’ın CFO’su Luca Maestri fiyat indiriminin servis ücretlerini kapsamayacağını söyledi.

Aralıkta biten mali çeyrekte Apple 10.8 milyar dolar satış geliri elde etti ve bu tahminlerin gerisinde kaldı.


YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

  • YORUMLAR
  • Güngör

    30 Ocak 2019
    2 0
    Bu iPhone'da ne buluyorsunuz anlamıyorum... Oysa Android platformundaki telefonlar her bakımdan iPhone'dan kat be kat üstün... Kamera da olsun, müzik te olsun, ekran çözünürlüğünde olsun, dış ses çıkışında olsun, pil de olsun, ram de vs... Akıll�� olan iPhone almaz! 😃
DİĞER MAKALELER