SİYASET

'Ali Babacan, 4 eski AK Partili bakana teklif götürecek'

Tarih
02 Ağustos 2019
İzlenme
1308 Kişi
'Ali Babacan, 4 eski AK Partili bakana teklif götürecek'

Kurucularından olduğu AK Parti'den istifa ederek 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile birlikte yeni parti çalışmalarına hız veren Ali Babacan'ın AK Parti'de bakanlık yapmış dört isme, kuracağı partinin kurucular kurulunda yer almaları için teklif götüreceği öne sürüldü.

Yeniçağ'dan Fatih Ergin'in haberine göre Meclis’teki AK Partili milletvekilleri de dahil bazı siyasetçilerle ve akademisyenlerle görüşmeler yürüten Babacan’ın, daha önce AK Parti hükümetlerinde bakanlık yapmış olan Erkan Mumcu, Kürşat Tüzmen, Nimet Çubukçu ve Ertuğrul Günay’a kurucular kurulunda yer almaları için teklifte bulunmaya hazırlanıyor.

erkan mumcu ile ilgili görsel sonucu

'AHMET DAVUTOĞLU CEPHESİNDEN GEÇİŞLER OLABİLİR'

Habere göre diğer taraftan Ali Babacan’ın kuracağı partiye Ahmet Davutoğlu’na yakın ekipten de geçişlerin olabileceği konuşuluyor. Eski Başbakan Davutoğlu’nun, yeni parti mi kuracağı yoksa parti içi muhalefette mi kalacağının halen netlik kazanmamasının, kendisini destekleyen bazı isimlerin Babacan’a sıcak bakmaya başlamasına yol açtığı öne sürüldü. Babacan kanadında ise Ahmet Davutoğlu'na sıcak bakılmadığı ve iki ismin aynı parti çatısı altında buluşması olasılığının olmadığı belirtildi.

ertuğrul günay ile ilgili görsel sonucu

kürşat tüzmen ile ilgili görsel sonucu

nimet baş ile ilgili görsel sonucu

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

DİĞER MAKALELER