GÜNCEL

Aldığı kararı böyle duyurdu! Fatih Portakal'dan ucuz şov

Tarih
25 Ocak 2020
İzlenme
2784 Kişi
Aldığı kararı böyle duyurdu! Fatih Portakal'dan ucuz şov

Türkiye'yi emperyalistlik ve sömürgecilikle suçlayan FOX'un provokatörü Fatih Portakal, kendi basın kartını iptal ettirdiğini açıkladı. 'Ucuz şov'la gündeme gelmek isteyen Portakal, kararına gerekçe olarak ise BirGün ve Evrensel gazetesinde çalışan bazı çalışanların basın kartlarının iptal edilmesini gösterdi.

Masum sivilleri ve bebekleri öldüren terör ögütü PKK'ya övgüler dizerek "Türkler PKK'ya teşekkür etmeli" sözleriyle bilinen FOX TV Ana Haber sunucusu Fatih Portakal, 'ucuz şov'a soyundu.

Evrensel ve BirGün çalışanlarının basın kartının iptal edilmesini gerekçe gösteren Portakal, kendi basın kartını iptal ettirdiğini açıkladı.

ABD'li Yahudi medya patronu Murdoch'un sahibi olduğu FOX kanalında haber sunan Fatih Portakal, kararını Twitter hesabından yaptığı şu açıklama ile duyurdu.

“BirGün ve Evrensel gazetesinde çalışan bazı gazetecilerin basın kartları Beştepe İletişim Dairesi tarafından iptal edildi. Hangi hak ve hukukla? Sürekli basın kartı sahibi olarak kararı alanları protesto ediyor, kartımı da kullanmamak üzere kendim iptal ediyorum. Kimse veya bir kurul bir gazetecinin gazeteci olup olmadığına karar veremez. Tıpkı kendi kartımı iptal ettiğim gibi. Kart bir şey ifade etmiyor. Ben gazetecilik yapmaya devam edeceğim kart olmasa da olur…”

Birgün'den algı operasyonu

Solun tetikçi paçavrası Birgün, son olarak 'Sembollerle gericilik' başlıklı haberinde Milli Eğitim Bakanlığı’nın rehber öğretmenlere dağıttığı kitap için algı oluşturmaya çalışmıştı.

fatih portakal ile ilgili görsel sonucuMEB'in rehber öğretmenlere dağıttığı kitap için BirGün gibi solak paçavralar algı oluşturulmuş, başı açık kadınların kötü gösterildiği iddia edilmişti. Kısa süre sonra söz konusu kitaptaki diğer görseller de ortaya çıkmış ve solakların iddiaları çürümüştü.

Portakal'ın kararı "memnuniyetle" karşılandı

Fatih Portakal'ın paylaşımı sosyal medya kullanıcıları tarafından "memnuniyetle" karşılanırken, "gazetecilik" mesleğini zaten yapmadığı yorumlarda belirtildi. 

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

DİĞER MAKALELER