SİYASET

Akşener,Erbakan'ı anma programında konuştu

Tarih
28 Şubat 2019
İzlenme
1021 Kişi
Akşener,Erbakan'ı anma programında konuştu

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Rahmetli Hocamız ile birlikte çalışma onurunu yaşadım ve o dönemde de çok şeyler öğrendim. Öğrendiğim önemli şey, milli ve yerli olmak, ama gerçekten milli ve yerli olmak. 'Milli ve yerli' diye diye milli ve yerli ne varsa satan riyanın karşısında gerçekten milli duruş sergilemek. Bu Hocamızın en önemli mirasıdır" dedi

Saadet Partisi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve bu yıl 'Nezaket ve Dürüstlük' temasıyla gerçekleştirilen 'Erbakan'ı Anma ve Anlama Programı'na, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İYİ Parti sözcüsü Cihan Paçacı, CHP İstanbul Milletvekili İlhan Kesici ile çok sayıda davetli katıldı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral AkşenerProgramda konuşan Meral Akşener, "Siyasette zarafetin, siyaset dilinde nezaketin ne kadar önemli olduğunu anlamamıza yardımcı olan bir büyük siyasetçiyi, Necmettin Erbakan Hocamızı anıyoruz. Türk siyasetine bir süredir hakim olan nobranlığın ülkemiz ve milletimiz için nasıl bir büyük tehlike olduğunu daha maalesef yaşayarak öğreniyoruz. Birlikte çalışmaktan gurur duyduğum Sayın Necmettin Erbakan'ın en gergin en kritik günlerde bile vazgeçmediği üslubu bugün daha iyi anlıyorum ki çok kıymetliymiş" dedi.

Akşener, Türkiye'nin sahip olunan değerlerin kıymetinin yeni anlaşıldığı bir dönemden geçtiğini belirterek, "Allah sonumuzu hayır etsin. Ömrünü milletine ve milletinin kalkınmasına adamış bir siyasetçinin ardından söylenecek o kadar çok söz var ki; ancak ben bize yıllar önce yaptığı bir uyarıya dikkatinizi çekmek istiyorum. Rahmetli Hocamız, değerli merhum başbakanımız bugünün iktidar sahipleri için 'Seçimlerden önce biz Necmettin Erbakan'ın talebesiyiz. Partiyi kurma görevini ondan aldık dediler, seçimin ardından gömleği değiştirdiler, önce BOP eş başkanı oldular. Sonra gidip lobilerden cesaret madalyası aldılar, sonra gidip bir üniversiteden fahri doktora alıp elbiseyi giydiler. O elbise neydi biliyor musunuz? Söylemeyeyim. Milli görüş gömleğini çıkarıp o gömleği giydiler ve tüm bu güçlere emir komuta merkezim dediler. Bunların gömlek değiştirmesi işte budur' demişti. Rahmetli Erbakan Hocamızın sözleriyle bize yapılan bir uyarı ve rahmeti Hocamızın en önemli tespiti de 'Sizi gidi faizciler sizi' oldu'' diye konuştu.

 

"BUNLAR ELDEKİNİ, AVUÇTAKİNİ SATIYORLAR"

Erbakan'ın hazırladığı projelerin, öğrencisi olduğunu iddia edenler tarafından birer birer satıldığını aktaran Akşener, şunları söyledi:

"Şimdi yanımızda olsaydı önce ben ona sorardım; 'Hocam talebeniz olduklarını iddia ediyorlar ama sizi hep yanlış anlamışlar bunlar tembel öğrenciymiş. Siz hayatınız boyunca milli sanayiden ağır sanayi hamlesinden söz ettiniz, milli silah sanayimiz güçlensin diye projeler hazırladınız bunlar milletin dişiyle tırnağıyla kurduğu fabrikaları satıyor. İşte son örnek Adapazarı'ndaki tank fabrikası. Siz o fabrikalarla bir memleket hayali kurdunuz, bunlar eldekini avuçtakini satıyor.' Hayatım boyunca birlikte çalışma onurunu yaşadım ve o dönemde de çok şeyler öğrendim rahmetli Hocamızdan öğrendiğim önemli şey, milli olmak ve yerli olmak ama gerçekten milli ve yerli olmak. 'Milli ve yerli' diye diye milli ve yerli ne varsa satan riyanın karşısında gerçekten milli duruş sergilemek. Bu Hocamızın en önemli mirasıdır." (Habertürk)


YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

  • YORUMLAR
  • hursit dilaver 2

    28 Şubat 2019
    0 0
    paşalar yanlış yaptı hep. BAK İSLAMA KARŞI KEMALİZMİ KULLANDILAR AMA 3 SENEYE KALMADI KEMALİZM BU PAŞALARLA İSLAMA KARŞI MAGLUP 0LDU.. ne 0ldu mabetsiz şehirler, dinsiz nesil yetiştirme, islam yerine budizm ve y0ğa ögretileri. hepsi b0şa ç.ıktı. 28 şubat paşaları kendilerinin sebep 0lduğu kemalizmin yenilgisinin hesabını aşağıda, ATA elinde beyzb0l s0pası ile s0racak.. vayy 0nlara. ben atanın her beyzb0l s0pasını kaldırışında kahvemi höpurdeterek içerken seyredeceğim.
  • hursit dilaver 1

    28 Şubat 2019
    2 0
    ne guzel..erbakandan nasiplenmiş. bu suretle ANITKABRE GİDİP, İMAN TAZELEDİM sözu ile de erbakana rahmet 0kuy0r. bir ara 28 şubat paşaları mal bulmuş fasli tuccar gibi ERBAKAN ANITKABRE KARŞI MI diye kampanya açmışti. paşalar erbakana ç0k kızardı. 0 da tayyip bey gibi içki içmez,eşi kapalı idi.
DİĞER MAKALELER