GÜNCEL

Akpartili Mustafa Yeneroğlu’ndan sürpriz Sırrı Süreyya çıkışı!

Tarih
03 Ekim 2019
İzlenme
742 Kişi
Akpartili Mustafa Yeneroğlu’ndan sürpriz Sırrı Süreyya çıkışı!

Anayasa Mahkemesi'nin Sırrı Süreyya Önder hakkında verdiği 'ihlal' kararını değerlendiren AK Partili Mustafa Yeneroğlu, yargıyı eleştirdi.

Yargının AYM içtihatlarını dikkate alarak karar vermesi gerektiğini aksi halde sık sık buna benzer kararların yaşanacağını vurgulayan Yeneroğlu, "Bu temel hak ihlalleri son bulmalı" dedi.

Twitter hesabından açıklama yapan Yeneroğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Hastalığına rağmen 10 aydır cezaevinde bulunan Sırrı Süreyya Önder Bey'e geçmiş olsun. Fikir özgürlüğü konusunda AİHM/AYM içtihatları açık, dikkate alınsaydı zaten yargılanamazdı. Bu temel hak ihlalleri son bulmalı, AYM/AİHM içtihatları ceza mahkemeleri tarafından dikkate alınmalı. Sayın Önder’in teröristbaşı Öcalan hakkında 'sayın' hitabını kullanması elbette tahrik edici, ancak AYM’nin 'şiddetin ve terör eylemlerinin övülmediği, kişilerin ve toplulukların terör yöntemlerini benimsemeye, şiddet kullanmaya tahrik ve teşvik edilmediği sürece' ihlal kararı zorunlu."

mustafa yeneroğlu ile ilgili görsel sonucuAnayasa Mahkemesi, 2013'te Kazlıçeşme'de düzenlenen Nevruz etkinliğindeki konuşması nedeniyle 'terör örgütü propagandasını yapmak' suçundan 3 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılan Sırrı Süreyya Önder'in ifade özgürlüğünün ihlal edildiğine karar vermişti. (YeniAkit)


YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

  • YORUMLAR
  • Burhan

    04 Ekim 2019
    1 0
    Bahse konu olayınn hukuki yanını bilmem sayın vekilin bildiği olabilir, ancak kırk yıldır bir kanser gibi ülkemize musallat edilmiş bulunan terörle kararlı ve etkin mücadelenin zorunlu olduğunu, zaafiyete uğratacak söz ve eylemlerden uzak durulması gerektiğini de bilirim. Bu konu sosyal medya yerine parti içinde konuşulsa daha şık olurdu.
  • haldun

    03 Ekim 2019
    2 0
    hastalığına rağmen diyorsun da cezaevinde 28 şubattan hala içerde hasta hatta kanser olan yaşı 80 e dayanmış insanlar pkk lı olmadığı içinmi güzelleme yapmıyorsun,ahmet türk hasta dediler cezaevinden cıktı ankara istanbul yürüyüşünde boy gösterdi belediye başkanı oldu pkk lılar hasta olunca ayrıcalıklı oluyorlar nedense bu pkk sevgisi bitmedi gitti...
DİĞER MAKALELER