GÜNCEL

'Akil İnsanlar'dan Kadir İnanır'a destek

Tarih
16 Ocak 2020
İzlenme
2560 Kişi
'Akil İnsanlar'dan Kadir İnanır'a destek

Çözüm süreci döneminde ‘Akil İnsanlar Heyeti’nde yer alan 14 kişi, sanatçı Kadir İnanır'a yönelik sözlerinden dolayı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya tepki gösterdi. Yapılan açıklamada, “Kadir İnanır’ın yanında duruyor, bakanı sözlerini geri almaya ve özür dilemeye davet ediyoruz” denildi.

HDP'nin önceki dönem Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın hapishanede yazdığı 'Devran' adlı öykünün tiyatro oyununa tepki gösteren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, oyunu izleyenler arasında bulunan Kadir İnanır’ı hedef aldı.

Kadir İnanır'Akil İnsanlar Heyeti' içerisinde yer alan 14 kişi ise 'Kadir İnanır’ın Yanındayız' başlığıyla bir açıklama yayınlayarak, “Kimi siyasiler oyunu düzeysiz bir şekilde eleştirirken, İçişleri Bakanı daha da ileri gitti, etkinliği izleyenlerden birisi olan Kadir İnanır’a yönelik aşağılayıcı, hedef gösteren ve suç oluşturan bir nefret söylemi kullandı” dedi.

Gazete Duvar'ın haberine göre, Soylu’nun açıklamalarının kabul edilemeyeceği belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Ülkenin ve kişilerin güvenliğini sağlamakla görevli bir bakanın tanınmış bir sanatçıyı hedef göstermesi kesinlikle kabul edilemez. Bu söylem, sorunların barış içerisinde çözümüne ve bunu temsil eden kişilere yönelik olduğu oranda, durum demokrasi ilkeleri bakımından daha vahim hale gelmektedir. Kadir İnanır’ın yanında duruyor, bakanı sözlerini geri almaya ve özür dilemeye davet ediyoruz.”

Çözüm süreci döneminde ‘Akil İnsanlar Heyeti’nde yer alan ve 'Kadir İnanır’ın Yanındayız' açıklamasına imza atan isimler şöyle: Ahmet Faruk Ünsal, Ali Bayramoğlu, Baskın Oran, Celalettin Can, Doğu Ergil, Etyen Mahçupyan, Fuat Keyman, Levent Korkut, Nihal Bengisu Karaca, Oral Çalışlar, Öztürk Türkdoğan, Vahap Coşkun, Yıldıray Oğur, Yücel Sayman.


YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

  • YORUMLAR
  • zaza23

    17 Ocak 2020
    1 0
    Ahmet Faruk Ünsal, Ali Bayramoğlu, Baskın Oran, Celalettin Can, Doğu Ergil, Etyen Mahçupyan, Fuat Keyman, Levent Korkut, Nihal Bengisu Karaca, Oral Çalışlar, Öztürk Türkdoğan, Vahap Coşkun, Yıldıray Oğur, Yücel Sayman,alayi hain bunlarin hepsi donektir,siz soylunun tirnagi kadar deger etmezsiniz,,,,,,,,,,,,, bu milllet sizide unutmaz.....donek akil adamlar,,,,
  • ramçoloji

    16 Ocak 2020
    7 0
    ben soylunun sözlerine katılıyorum. sizin akil olduğunuzada inanmıyorum. menfaat ve yaranma çabalarınızın aklınızı örttüğüne inanıyor Rabbimin size akıl fikir vermesini diliyorum. demirtaşın katline sebep olduklarının acısını sizinde yaşamamanız dileği ile akıllı başlı günler dilerim.
  • Han

    16 Ocak 2020
    4 0
    Akil insanlar denilen bu soyslzr bir soylu etmedikleri için söyledikleri hükmen geçersizdir
  • Birisi

    16 Ocak 2020
    10 0
    Tanınmış bir sanatçı olması kişinin terörü, teröristi destekleyen eylemlerini haklı çıkarır mı?
  • VATANSEVER

    16 Ocak 2020
    11 0
    Demirtaş ve Pkk parlatıcıları bunlar...
  • VATANSEVER

    16 Ocak 2020
    13 0
    Akil insanlar değil bunlar Ak-Partide aradığını bulamayan akılları pkk'da takılı,vatan uğruna şehit olanların kemiklerini sızlatan insanlar bunlar...
  • Mustafa

    16 Ocak 2020
    4 0
    O 14 tane muhteşem. Akil adam acaba Süleyman soylu nun elindeki istihbari bilgilere sahip midir. Yoksa maksat destek olalım durumumudur. Her mazlumun arkasında durmuşlarmıdır. Yoksa işlerine gelincemi bu yaklaşımı göstermektedirler. Neden kadir inanır İn yanlışında ortalarda yoktular.
DİĞER MAKALELER