GÜNCEL

AK Parti'nin ziyareti sonrası DSP'den açıklama: Katkı vermek istiyoruz

Tarih
07 Nisan 2023
İzlenme
459 Kişi
AK Parti'nin ziyareti sonrası DSP'den açıklama: Katkı vermek istiyoruz

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım ile Parti Sözcüsü Ömer Çelik DSP Genel Merkezi’ni ziyaret etti. Yıldırım "Bu seçimlerde beraber yol yürüyebileceğimizi düşündük ve bu teklifi DSP’ye ilettik" dedi. DSP lideri Aksakal ise katkı vermek istediklerini söyledi.

 

 

 

Son dakika haberine göre Binali Yıldırım görüşme sonrası yaptığı açıklamada "Beraber yol yürüyeceğimizi düşündük" dedi.

Dün de CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu DSP Genel Merkezi'ni ziyaret etmişti.

"BU SEÇİMDE BERABER YOL YÜRÜME TEKLİFİ YAPTIK"

Binali Yıldırım görüşme sorası yaptığı açıklamada "Bu seçimlerde beraber yol yürüyebileceğimizi düşündük ve bu teklifi DSP’ye ilettik" dedi.

Sürpriz ziyaret sonrası açıklama! Binali Yıldırım: DSP Genel Başkanı Aksakal'a teklifi ilettik"İKRAMI BAYRAM SONRASINA BIRAKTIK"

Yıldırım, 6’lı masanın adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun MP lideri Muharrem İnce’ye yaptığı ziyaretinde iftardan önce çay kahve ikramı yapıldığına gönderme yaparak "Biz ikramı bayram sonrasına bıraktık" dedi.

Görüşmenin ardından Binali Yıldırım'ın açıklamalarından satır başları şöyle;

"14 Mayıs'ta bir seçim yaşayacağız. O seiçim çerçevesinde partiler, programlarıyla ittifaklarıyla millete kendilerini ifade ediyorlar. DSP deyince rahmetli Ecevit'i rahmetli Erbakan hocamızı anmadan olmaz. Onlar bu ülkenin egemenliğinin ayrılmaz parçası olan Kıbrıs'ın fatihleridir.

Bu seçimler ülkemizin bölgede hükümranlığının ve emperyal hedeflerin bir çekişmesi olacağını öngörüyoruz. Bu bizim öngörümüz değil dış çevrelerde ortaya konulan bir hakikat. Bu seçimlerde beraber yol yürüyeceğimizi düşündük ve bu teklifi DSP'ye ve arkadaşlarına ilettik. Kendileri değerlendirip ona göre hareket edeceğiz. Ziyaretimizin amacı budur."

AKSAKAL: KATKI SUNMAK İSTİYORUZ

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal ise, terörden tamamen arınmış, ekonomik kalkınmasını planlamış, tam bağımsız ülkenin yeniden inşası için vesile olacağını söyledi.

14 Mayıs seçimlerinin yeni bir dönem, yeni bir umut olacağını dile getiren Aksakal, DSP'nin, Atatürk'ün yolunda, Bülent Ecevit'in öğretileri yolunda ilkeli bir duruşla, dürüstlük ve şeffaflık içinde yoluna devam edeceğini ifade etti.

DSP'nin, seçimlerin ilk turda sonuçlanması, istikrarın bozulmaması için elinden geleni yapacağını vurgulayan Aksakal, "Bu değerli öneriyi biz de emekten yana sol bir parti olarak katkılarımızı sunmak istediğimizi, yeni bir dönemin başlangıcına vesile olacağı görüşünü paylaştık. Başkanlık kurulunda tartışarak halkımızla paylaşarak, bizi kabul ederlerse ziyaret planlıyoruz." dedi.

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

DİĞER MAKALELER