SİYASET

AK Partili Hakkı Köylü köşe bucak kaçıyor! Davutoğlu'na 'yüce divana gidilmeli' dedi mi demedi mi?

Tarih
11 Ocak 2020
İzlenme
940 Kişi
AK Partili Hakkı Köylü köşe bucak kaçıyor! Davutoğlu'na 'yüce divana gidilmeli' dedi mi demedi mi?

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun "Hakkı Köylü, 17/25 Aralık sürecine ilişkin bana ‘Yüce Divan’a gidilmeli’ dedi" şeklindeki iddianın üzerinden günler geçmiş olmasına rağmen suskunluğunu koruyor. Köylü, Yeniakit.com.tr’nin "Yüce Divan’a gidilmeli’ şeklinde bir açıklamanız oldu mu?" sorusuna günlerdir cevap vermekten kaçıyor.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun T24’e verdiği röportajda adı geçen TBMM Adalet Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü, Davutoğlu’nun kendisiyle ilgili iddialarına sessiz kaldı. Yeniakit.com.tr muhabirlerinin Davutoğlu’nun kendisi hakkındaki iddialarını sormak için 3 gündür ulaşmaya çalıştığı Köylü’nün muhabirlerimizden köşe bucak kaçması dikkat çekti. AK Parti Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü, Ahmet Davutoğlu’nun ‘Yüce Divan’a gidilmeli’ iddiasına ilişkin günlerdir suskunluğunu koruyor.

"Annesi yoğun bakımda" iddiası yalan çıktı!

hakkı köylü ile ilgili görsel sonucuYeniakit.com.tr muhabirleri, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun, "Hakkı Köylü, 17/25 Aralık sürecine ilişkin bana ‘Yüce Divan’a gidilmeli’ dedi" açıklamasından sonra AK Parti Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü’ye ulaşmaya çalıştı. Köylü’nün muhabirlerimizin telefonlarına cevap vermemesi üzerine TBMM’deki danışmanına not bırakıldı. Danışmanına bırakılan notla ilgili de hiçbir dönüş yapmayan Ak Parti Milletvekili Hakkı Köylü, muhabirlerimizin sorularına 3 gün boyunca cevap vermekten kaçındı. Israrlı aramalar sonrası vekilin bir danışmanından 8 Ocak’ta "Ben sorunuzu Başkana ilettim. Annesi yoğun bakımda olduğu için sizin telefonlarınıza cevap veremiyor olabilir" açıklaması yapıldı.

Diğer danışmanı "annesi yoğun bakımda" iddiasını yalanladı!

AK Parti Milletvekili Hakkı Köylü’nün Ayhan isimli diğer danışmanı ise yeniakit.com.tr’ye, "Annesi ufak bir rahatsızlık geçirdi, doğru ama yoğun bakımda değil. Hatta bugün sabah (08 Ocak 2020) eve geçecekti annesi. Zaten annesi 93 yaşında ve ara sıra küçük rahatsızlıkları için hastaneye gidip geliyor. Yoğun bakımda olduğu kesinlikle doğru değil" açıklamasında bulundu.

Neden açıklama yapmaktan kaçıyor?

davutoğlu ile ilgili görsel sonucuGelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun iddiasıyla ilgili günlerdir kamuoyuna bir açıklama yapmayan Ak Parti Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü, “Sayın Milletvekili, Ahmet Davutoğlu’nun ‘Hakkı Köylü, 17/25 Aralık sürecine ilişkin bana ‘Yüce Divan’a gidilmeli’ dedi.’ yönündeki iddiaları doğru mudur? Bu konuyla ilgili bir açıklamanız olacak mı?” şeklindeki mesaj yoluyla gönderdiğimiz soruları da cevapsız bıraktı.

Ne olmuştu?

FETÖ sevici T24’e konuşan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, "17 Aralık'ta Yüce Divan olmalıydı. 17-25 Aralık açık seçik bir FETÖ darbe girişimiydi. Daha önce 7 Şubat'ta MİT'e ve müsteşarımıza hamle yapmışlardı. Buna karşı dik durmuştuk. Ancak arkadan bu hamleyi yaptılar. 17 Aralık'ta itham edilen bakan arkadaşlarla ilgili ise benim farklı bir duruşum oldu. Bu arkadaşların Yüce Divan'a giderek aklanması gerektiğini düşünüyordum. Hatırlarsınız 17 Aralık'ı araştırmak için Meclis'te bir komisyon kurulmuştu. İçlerinde 9 AK Partili üye de vardı. Onlar belgeleri incelemişti. Ben hem onlardan bilgi aldım, hem belgelere baktım, hem de komisyon başkanı Kastamonu Milletvekilimiz Hakkı Köylü ile görüştüm. Hepsi 'Bir bakanınki usulsüzlük diğerleri ile ilgili iddialar ciddi, Yüce Divan'a gidilmeli' diyordu.” açıklamasında bulunmuştu. (YeniAkit)


YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

DİĞER MAKALELER