SİYASET

AK Parti eski İstanbul İl Başkanı: AK Parti Perinçek'i kucaklayan bir hale dönüştü

Tarih
04 Eylül 2019
İzlenme
2133 Kişi
AK Parti eski İstanbul İl Başkanı: AK Parti Perinçek'i kucaklayan bir hale dönüştü

AK Parti Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısından Ahmet Davutoğlu, Ayhan Sefer Üstün, Selçuk Özdağ ve Abdullah Başçı’nın kesin ihraç istemiyle partinin Merkez Disiplin Kurulu’na sevk edilmesiyle ilgili açıklama yapan eski AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, "Bu ihraç süreci Türkiye için yeni bir başlangıç olacaktır. Şayet bize kapıyı gösterenler milletin yeni partiye olan ihtiyacından korkmuşlarsa korkuları en kısa sürede gerçeğe dönüşecektir" diye konuştu.

Duvar'da yer alan habere göre, Medyascope yayınında açıklamalarda bulunan Temurci, "AK Parti’yi değerlerinden uzaklaştıranlar parti içindeki son değerleri de tasfiye ediyorlar. Biz yaklaşık 6 aydır AK Parti içinde bir itiraz süreci başlattık. Bizim haykırışımız öze dönüş haykırışıydı. Karşılıksız kaldığını görüyoruz. Doğruları duyacak kadar cesareti olmayanların, istişareyi itaat diye anlayanların aldıkları kararların hiç bir önemi yok. Bu kararlar partinin AKP’lileştiğinin bir göstergesi. 2001 yılında partiyi kurduğumuzda lider oligarşisine karşı ortak akıl diyen bir AK Parti vardı. Maalesef dün alınan kararla AK Parti bu aklını kaybetmiş durumda."

Selim Temurci'AK PARTİ CEZA KESEREK SONUÇ ALACAĞINI DÜŞÜNÜYORSA YANILIYOR'

"Bu ihraç süreci Türkiye için yeni bir başlangıç olacaktır,” diyen Temurci “Bizim tanıdığımız Erdoğan arkadaşlarını kucaklardı. Ben ve arkadaşlarım geçen süreçte AK Parti’nin kendi değerlerine, kendi mazisine sahip çıkmasını bekledik. Bekledik ki birileri kendini hesaba çeksin. AK Parti ceza keserek sonuç alacağını düşünüyorsa yanılıyor" ifadelerini kullandı.

'AK PARTİ'NİN KENDİ MAZİSİNE SAHİP ÇIKMASINI BEKLEDİK'

Temurci, "Şayet bize kapıyı gösterenler milletin yeni partiye olan ihtiyacından korkmuşlarsa korkuları en kısa sürede gerçeğe dönüşecektir. Ben bunun özellikle altını çizmek istiyorum. Ben ve arkadaşlarımız, AK Parti’nin kendi mazisine sahip çıkmasını bekledi" dedi.

AK Parti tarafından disiplin kuruluna sevk edilen Selim Temurci, "AK Parti Pelikan’ı meşrulaştıran, Perinçek’i kucaklayan bir hale dönüştü" dedi. (Sputnik)


YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

  • YORUMLAR
  • Umut

    04 Eylül 2019
    9 1
    Onursuz adam madem baska parti kuracaksiniz neden ak parti icinde kalamya drvam ediyorsunuz .. şerefiniz olsa lendiniz istifa ederdiniz .. amaciniz zarar vermek bunu gormeyecek kadar aptal bir halk yok artik ... cehenemin dibine kadar yolunuz var defolun gidin
  • mustakil yazar

    04 Eylül 2019
    5 1
    Bu herifin kardeşi Rize de fetö den dolayı tutuklanmadı mı ? Önce kendilerini bi temize çıkarsınlar
  • Reisçi

    04 Eylül 2019
    6 1
    Bu vatandaşın Büyükşehir Belediyesine doldurduğu, benimde vaktiyle Ak partililiklerinden şüphe etmediğim insanlar 1 nisan günü zil takıp oynuyordu.Ben şok oldum.sebebini sorduğumda adamlar tek başlarına adalet dağıtıyordu mazallah.O zaman anlamlandıramadığım kahpelik meğerse AK Partinin başarızılığı üzerine kurgulanmış bir tezgahmış. Bu kaypaklar gemiyi terketmek isteyen farelerin, batmayacağını anlayaınca güvertede delik açma gayretiymiş.
  • İkram

    04 Eylül 2019
    5 1
    Feto zihniyetinin kangrenleştirdiği zihniyetleri kesip atmaktan başka çare kalmamıştır, tedavi süreci cevap vermedi, birazda zihniyet aşınmañızdan söz etseydin...
DİĞER MAKALELER