GÜNCEL

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'dan Almanya'ya Osman Kavala tepkisi: Haddini aştı...

Tarih
29 Nisan 2022
İzlenme
306 Kişi
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'dan Almanya'ya Osman Kavala tepkisi: Haddini aştı...

Son dakika haberleri: Gezi Parkı davasında Osman Kavala'nın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alması üzerine Almanya küstah bir adım atarak Türkiye'nin Berlin Büyükelçisini Dışişleri Bakanlığı'na çağırdı.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda söz konusu duruma tepki gösterdi. "Almanya dahil hiçbir ülkenin Türkiye'nin içişlerine müdahale girişimi hakkı da haddi de değildir." diyen Bakan Bozdağ, Türkiye'nin tam bağımsız bir devlet olduğunu vurguladı. Bozdağ, "Haddini aşan Almanya'yı kınıyorum ve uluslararası hukuka uymaya davet ediyorum." ifadelerini kullandı.

"HADDİNİ AŞTI"

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Ülkemizde görülmekte olan bir dava ile ilgili Berlin Büyükelçimizin Almanya Dışişleri Bakanlığı'na çağrılması,Türkiye'nin içişlerine açık bir müdahale girişimidir. Almanya dahil hiçbir ülkenin Türkiye'nin içişlerine müdahale girişimi hakkı da haddi de değildir.

Kraichtal ve Backnang yangınını, Solingen Faciası, Ludwigshafen Yangını, Hanau'da ırkçı terör saldırısı ve NSU Davası gibi nice katliamın faillerinin yargılandığı davalarda Almanya'nın hukuku nasıl ayaklar altına aldığına tüm dünya şahittir. Almanya Türkiye'ye değil kendine baksın.

"TÜRKİYE TAM BAĞIMSIZ BİR DEVLETTİR"

Türkiye tam bağımsız bir devlettir. Türk milleti adına karar veren Türk yargısı da tam bağımsızdır. Türk hakimleri; Anayasaya, kanuna ve hukuka uygun olarak vicdan kanaatlerine göre hüküm verirler. Haddini aşan Almanya'yı kınıyorum ve uluslararası hukuka uymaya davet ediyorum."

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

DİĞER MAKALELER