GÜNCEL

19 yıl hapsi istenen Eren Erdem serbest kaldı

Tarih
07 Ocak 2019
İzlenme
713 Kişi
19 yıl hapsi istenen Eren Erdem serbest kaldı

İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmaya, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla cezaevinden bağlanan tutuklu sanık Eren Erdem ile bazı tutuksuz sanıklar ve avukatları katıldı.

SAVCI, ERDEM İÇİN 8,5 YILDAN 19 YILA KADAR HAPİS İSTEDİ

Duruşmada, tanıkların dinlenilmesinin ardından cumhuriyet savcısı, davaya ilişkin esas hakkındaki mütalaasını hazır olduğunu belirterek, okumaya başladı. Savcı mütalaasında, sanık Eren Erdem'in, ''silahlı örgüte üye olmamakla birlikte örgüte yardım'' ve ''göreve ilişkin sırrın açıklanması'' suçlarından 8,5 yıldan 19 yıla kadar hapsi cezasına çarptırılmasını istedi.

eren erdem zaman ile ilgili görsel sonucuAralarında Turan Ababey'in de bulunduğu 3 sanık hakkında beraat kararı verilmesini isteyen cumhuriyet savcısı, sanıklar Ufuk Emin Köroğlu, Emrah Direk, Değer Özergün, Mehmet Aydoğmuş ve Murat Kazancı'nın firari konumda olmaları nedeniyle haklarındaki dosyanın ayrılması talebinde bulundu.

Savcılık mütalaasında, diğer sanıklar hakkında da benzer suçlardan hapis cezaları istendi.

SERBEST KALDI

Hakim Eren Erdem'in adli kontrol şartıyla serbest kalmasına karar verdi.

 

BİRLEŞEN İKİ İDDİANAME

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, FETÖ'nün 17-25 Aralık darbe girişiminde yasa dışı ses kayıtlarını servis ettiği dönemin Karşı Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve eski CHP Milletvekili Eren Erdem hakkında, "üye olmamakla birlikte örgüte yardım etmek", "göreve ilişkin sırrın açıklanması" ve "gizliliğin ihlali" suçlarından 22 yıla kadar hapis istemiyle 11 Mayıs'ta iddianame hazırlanmıştı.

İddianameyi 21 Mayıs'ta kabul eden İstanbul 35. Ağır Ceza Mahkemesi, ilk duruşmanın 19 Eylül'de yapılmasına hükmederek, sanık Eren Erdem hakkında yurt dışına çıkış yasağı koymuştu. Erdem, aynı gün Almanya'ya gitmek üzere Atatürk Havalimanı'na gelmiş ancak hakkındaki yurt dışına çıkış yasağı nedeniyle gidişine izin verilmemişti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, 35. Ağır Ceza Mahkemesi'nde sanık olarak yargılanan ve 24 Haziran seçimleri öncesi aday gösterilmeyince kaçma girişiminde bulunduğu iddiasıyla havaalanında engellendiği belirtilen Erden Erdem hakkında, kaçma şüphesi nedeniyle 28 Haziran'da yakalama kararı talebinde bulunmuştu.

eren erdem zaman ile ilgili görsel sonucuİstanbul 35. Ağır Ceza Mahkemesi, savcılığın talebini kabul ederek sanık Erdem hakkında yakalama kararı çıkarmış, 29 Haziran'da gözaltına alınan Erdem tutuklanmıştı. Yine başsavcılıkça, FETÖ'nün 17-25 Aralık yargısal darbe girişiminde yasa dışı ses kayıtlarını servis ettikleri gerekçesiyle, kapatılan Karşı gazetesinin sahibi ve 10 çalışanına yönelik de iddianame hazırlanmıştı.

Karşı gazetesi çalışanlarına yönelik hazırlanan iddianamede, 7 sanığın örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock" kullanıcısı olduğu belirtilirken, firari sanık Ufuk Emin Köroğlu ve Değer Özergün'ün, "silahlı terör örgütü üyesi olmak" ve "terörle mücadelede görev almış kamu görevlilerinin hüviyetlerini açıklayarak hedef gösterme" suçlarından 8 yıl altışar aydan on sekizer yıla kadar hapisle cezalandırılması istenmişti.

Sanıklardan Alaaddin Akkaşoğlu, Mehmet Aydoğmuş, Onur Kala, Murat Kazancı ve Emrah Direk'in, "silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçundan 7,5 yıldan on beşer yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edilen iddianamede, Kutlu Esendemir'in "silahlı terör örgütü üyesi olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme" suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapse mahkum edilmesi öngörülmüştü.

İddianamede etkin pişmanlık hükmünden yararlandırılması istenen sanıklar kapatılan gazetenin sahibi Turan Ababey, Emre Erciş ve Mehmet Bozkurt'a "silahlı terör örgütü üyesi olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme" suçundan ceza verilmemesi talep edilmişti.

İddianamenin kabulüne karar veren İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi, Eren Erdem hakkında açılan davayla birleştirilmesine hükmederek dosyayı İstanbul 35. Ağır Ceza Mahkemesi'ne göndermişti.

Birleştirme kararını onaylayan İstanbul 35. Ağır Ceza Mahkemesi, yargılamanın İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılması gerektiğine hükmetmiş, mahkemeler arasındaki uyuşmazlık nedeniyle dosya, davaya bakacak mahkemenin belirlenmesi için İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi'ne gönderilmişti.

İstinaf mahkemesi de yargılamanın İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılmasına karar vermişti. (Ensonhaber)


YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

  • YORUMLAR
  • hursit dilaver

    07 Ocak 2019
    0 0
    CHP her zaman ayrıcalıklıdır. siz,hatta tayyip bey CHPye kaydolsun (allah göstermesin imanı gider) 2 gün sonra bir özgür özel ya da kamal bey olur. hem de şeddeli bir chpli, kamalist, aydınlanmacı olur. HATTA 28 ŞUBATTAKI CHP MEBUSUNUN HAYALI OLAN CAMİLERE TURNİKE İLE GİRİŞİ DE YAPTIRIR.bak sen o zaman tayyip bey 2. mustafa kemal olarak CHPde tescıllenir.CHPnin 6 oku anayasada var be. asla değiştiremezsınız, daim ezik kalırsınız. 15 temmuzda bu şans haince, şerefsizce kaybedildi.)
  • hursit dilaver

    07 Ocak 2019
    0 0
    bu kararlar çok güzel. 19 yıl iste,ama salınsın. ben mühendisim, 150 senelik tarihimiz hakkında 3500 kitap okudum da turkiyede bu kadar okuyan nesil şimdi iktidarda sayılır.benim 4. yılına giren bir iş tazminat davam var. karşı taraf davaya bile gelmyor. zaten her sefer 4 -6 ay atılıyor. bunun temyize giden arkadaşlarımın orada 5 yıldır bekleyen davaları var.demek ki, ben tazminatımı galiba ölünce alacağım. ve 17 yıldır da AKP iktidarda..
  • hursit dilaver

    07 Ocak 2019
    0 0
    geçende de yazdım. İRAN DEVRİMİ SOLCU TUDEHLE ŞAH MUHALİFLERİ İLE OLDU. ama sonunda şii humeyniciler TUDEH çileri bir güzel astılar:ÇAGRIŞIM YAPMADI MI HALA. TÜRKİYEDE DE TAYYİP BEYE KARŞI, SOLCU,KEMALİST, LAİKÇİ SUBAYLARLA,DİNCİ FETÖ TAKIMI BERABER OLMADILAR MI. DİYECEĞİMİZ ŞU.bunlar çok saf eğer FETbaşarsaydı ilk işi kamalist subaylar değiştirmek olurdu. YAHU ANLAYIN İŞTE AGAH OKTAY GÜNERİN 78LERDE YAZDIĞI URGANLA ÇEKİLEN STALİN HEYKELLERİ konusunu.
  • hursit dilaver 3

    07 Ocak 2019
    0 0
    ulan müslümanlığı anlaşılmasın diye rapor alan hoca, subay gibilerin evine ekip gitti de hasta mı değil mi diye yeniden kontrol ettirildiler.ulan bırakın belediyeyi pazarlarda limon sattırmadılar.bu müslümanlar kan kustu. albayın karısı gündelikçilik yaptı.sebep olanlar bakalım nasıl ölecekler.HELE O OKUL BİRİNCİSİ KIZIN AGZINI KAPATIP TA, SENİN BURDA OLMA HAKKIN YOK DİYEN GÖREVLİ KIZ HANGİ BAKANLIKTA MÜDÜR FALAN OLDU...SAFLIKLARIMIZA DEVAM..yarin tokat yiyince görüşeceğiz.
  • hursit dilaver 2

    07 Ocak 2019
    0 0
    yahu 28 şubat döneminde kan kusturulan, namaz kılan müslüman subaylar ve kapalı eşleri ile lojmanlara bile alınmıyan yaşlı başlı, sakallı, örtülü hanimlara bu zulüm yapılırken, bu FETÖ SUBAYLARI NASIL BU İŞTEN YIRTTILAR. 28 ŞUBATTA HİÇ BİR FETÖCÜ ATILMADI. SAF SAF NAMAZ KILAN MÜSLİM SUBAYLAR ATILDI. niye. o 28 şubatçılar daha ölmedi..bunlar hep gözle namaz kıldılar. hiç beli etmediler,hepsi atatürkçü oldu. falan.
  • hursit dilaver 1

    07 Ocak 2019
    0 0
    DEMİRELDEN DUYMUŞTUM VE DUYMUŞTUNUZ . KESER DÖNDÜ SAP DÖNDÜ, GÜN GELDİ HESAP DÖNDÜ..benim geçenlerde yazdığım yorumdan nasiplenmezseniz, TAA ORTAOKUL-LİSE YILLARINDAN BERİ TEHECCÜDE KALKAN, HER AKŞAM sünnet gereği 21 ADET KURU ÜZÜM YİYEN. VE GEREKİRSE GÖZÜNÜZLE NAMAZ KILIN DİYE YETİŞTİRİLEN BU ORGANİZASYONU HALA SIRADAN TERÖR ÖRGÜTÜ MÜ SAYARSINZ.
  • hursit dilaver

    07 Ocak 2019
    0 0
    yarın saat 10.30da TGRTde fyat ugur ve cem küçüğü lütfen dinleyin. bakalım neler diyecekler. ayrica çook muhimdir...KORKUM YAVAŞ YAVAŞ AMERİKANIN MADURAYA ETTİĞİNİ TÜRKİYEDE DE YAPACAKLAR SANKİ. ORADA MUHALEFET MADUROYU REDDEDİYOR. HALBUKİ 65 OY ORANI VAR. ŞİMDİ BU GÜNLRDE KAMAL BEYİN TAYYİP BEYE DEDİKLERİNE BAKIN ,BENZERLİK ARAYIN BAKALIM
DİĞER MAKALELER